woensdag 4 oktober 2017

Rekenles

Vandaag hadden we een actieve rekenles. Eerst gingen we aan de gang met een vraagstuk. Hoever kan een slak per dag kruipen? Hoe kom je daar achter? Je zou daarvoor eigenlijk een echte slak in de klas moeten hebben, maar die tijd was er vandaag niet. De redenaties van de kinderen leidden tot antwoorden van 1 meter tot 1 kilometer. Onderzoek heeft uitgewezen dat een slak gemiddeld 4 meter per minuut kruipt. En aangezien er 24 uur in een dag zitten zou een slak mogelijk zo'n 96 meter per dag kunnen kruipen.
                                                                                                                                    
Daarna gingen we aan de slag met een vierkante meter. Met wat tijdschriften en plakband kregen de kinderen in groepjes de opdracht om in de klas één vierkante kilometer te maken. Dat lukte een paar groepjes uitstekend.
                                            
Ten slotte deden we het paperclip spel, een leuk leerzaam spel om de tafels te oefenen. Er waren een aantal kinderen zo enthousiast dat ze ook een blaadje voor thuis hebben meegenomen. Volgende week woensdag gaan we namelijk kijken wie er vooruit is gegaan met de tafels. Dus dat is oefenen geblazen.
                              





Geen opmerkingen:

Een reactie posten